Zilver Grand Prix de Paris Sambo

Vrijdag 3 juni zijn we met 4 Samboka’s en onze coach/trainer Edwin Steringa van RTI Heerenveen vertrokken naar Parijs. Het was een lange reis, doordat we onderweg veel files hadden. Tijdens het inchecken van het Ibis hotel ging er van alles mis, maar na een uur wachten, konden we eindelijk naar onze kamer. Na het avond eten, zijn we moe het bed ingerold.

Zaterdagochtend zijn we na het ontbijt vertrokken naar Stade Charlety. Rond de klok van 10.00 uur startte het Internationale toernooi. De eerste partij tegen een Franse Samboka heb ik gewonnen met een armklem. De 2e wedstrijd stond ik tegenover de Moldavische Samboka, waarvan ik had verloren tijdens de DSI Dutch Open Sambo Championship op 12 maart jl. Hier in Parijs ging de partij tegen haar veel beter en heb ik gewonnen op punten.  Hier was ik uiteraard erg blij mee!  Rond de klok van 16 uur stond ik in de finale tegen een Roemeense Samboka en deze heb ik verloren met een beenklem! Met een zilveren plak, kan ik terugkijken op een geweldig toernooi. 

De avond hebben we met het RTI Heerenveen-team doorgebracht in hartje Parijs. Heerlijk genoten van deze prachtige stad!

De volgende ochtend ging de wekker al vroeg, want we hadden die ochtend nog trainingen in Stade Charlety. Tegen één uur ’s middags  zijn we weer vertrokken richting Nederland. 

* De foto’s staan in mijn ‘foto album’