NK JUNIOREN ALMERE

Op zaterdag 7 maart 2020 heb ik BRONS behaald tijdens de  Nederlands kampioenschappen in Topsportcentrum in Almere gehouden. Ik vond het fijn dat mijn ouders eindelijk weer met me mee konden naar een judowedstrijd in de buurt. Om 10 uur zijn we vertrokken richting Almere, waar de weging tussen 12.00 en  13.00 uur plaats vond. Ik was goed op gewicht en voelde me mentaal sterk!

Mijn eerste wedstrijd startte rond half 3 en mijn eerste pot was tegen Iepstra. Ik scoorde al snel een Wazari en ronde de wedstrijd af met een volle Ippon. Dit was een lekker begin! De tweede partij volgde al snel en deze was tegen Van Proosdij (voor mij een onbekende judoka). Deze partij heb ik snel gewonnen met een verwurging. De derde wedstrijd was tegen Loffeld en deze partij ging na 4 minuten over in de Golden Score en tijdens de GS scoorde ik Wazari, waarmee ik ook deze wedstijd won.

In de halve finale kwam ik uit tegen Van Wonderen. In deze wedstrijd heb ik me gehouden aan het plan dat ik had besproken met mijn coach. Helaas heb ik deze partij stom verloren, door het maken van een foutje (buiten de mat). Dit onnodige foutje, heb ik op dat moment, snel los kunnen laten.  Mijn focus lag nu bij de wedstrijd om het brons. Mijn mindset was goed, ik was ontspannen en had heel veel zin in deze wedstrijd. Ik mocht het opnemen tegen Scherrenberg. Ik heb me standvastig gehouden aan mijn taak en scoorde in de 3e minuut Wazari en heb de laatste minuut van de wedstrijd netjes uitgespeeld en won hiermee de bronzen plak! Ik was erg blij dat ik mijn persoonlijke doel van dit NK heb behaald en dat ik ook nog een mooie medaille mee naar Eibergen mocht nemen! Graag wil ik mijn coaches bedanken voor de erg goede begeleiding van deze dag…

* De foto’s staan in mijn ‘foto album’ 

Ook deze wedstrijd is mogelijk gemaakt door mijn sponsoren: