Ik kan terug kijken op een énorm vol topsportprogramma in 2022, waarin ik keihard heb getraind voor mijn 2 topsporten; Judo & Sambo.

Voor de judo heb ik fulltime getraind in Heerenveen en daarnaast trainde ik voor de Sambo in Rotterdam. Voor de judo heb ik vele mooie Internationale toernooien mogen draaien in o.a. Spanje, Frankrijk en Zwitserland! Ook met Sambo mocht ik Internationaal en heb meegedraaid met de Grand Prix Paris en heb mij mogen kwalificeren voor het EK in Servië, het WK in Kyrgyzstan en WK Sambo Beach in Israël. Daarnaast heb ik ‘tussendoor’ mijn Propedeuse voor de opleiding Toegepaste Psychologie in Groningen behaald.

Een tijdje geleden kreeg ik fysieke klachten en uiteindelijk bleek dat deze werden veroorzaakt door mijn mentale gezondheid. De oorzaak was dat ik teveel ballen in de lucht probeerde te houden en dat ik écht even aan mezelf moest werken en alles op de rij moest zetten.

Het gaat gelukkig weer goed met me! Ik heb besloten om ‘back to my roots’ te gaan en mijn Sambo topsport voort te zetten vanuit de Achterhoek!

Waarbij ik dus stop met mijn fulltime judoprogramma in Heerenveen en weer thuis in Eibergen ga wonen, zodat ik ook aan mijn toekomst kan gaan werken.

Op dit moment is mijn bondscoach Maykel Claassen druk bezig om een persoonlijk trainingsprogramma op te stellen. Ik voel me erg thuis tussen de andere topsporters van Sambo TeamNL!

In het kort houdt het in dat ik ‘gewoon’ blijf trainen in Rotterdam, op Papendal, af en toe bij TalenBaseNL in Heerenveen en mijn krachttrainingen bij Club the Chariot!

Ik ben blij met de keuzes die ik heb gemaakt en heb veel zin om vanuit de Achterhoek verder aan mijn topsport én mijn toekomst te werken!

Jullie zullen mij weer meer gaan zien!

Tevens wil ik jullie hierbij ook laten weten dat ik super trots ben op mijn (Achterhoekse) sponsoren én alle mensen die mij door dik en dun steunen! Dankjewel!!

Lieve Sambo groetjes,
Naomi