HET BEGIN – JUDO

Mijn naam is Naomi Overkamp (21 jaar) en ik ben geboren in Eibergen. Na het behalen van mijn zwemdiploma’s mocht ik van mijn ouders een sport kiezen.  Ik heb me aangemeld bij de judo school in Eibergen en heb daar het eerste jaar dubbele trainingen gedraaid, want ik wilde zo vlot mogelijk op een hoog niveau komen! Het bleek al heel snel dat judo echt mijn grootste passie was! 

Tot mijn 14e heb ik in Eibergen en omstreken getraind en heb mooie regionale en nationale  resultaten behaald.  Vanaf mijn 15e ben ik overgestapt naar  Enschede en heb bij Stichting Judosport Oost /RTC Enschede  2 jaar getraind en heb daar Internationale toernooien mogen draaien. Ik kijk met veel plezier terug op deze 11 judo-jaren…  

JUDO RTC NOORD-OOST HEERENVEEN

Vanaf september 2019 woon ik intern in Sportstad Heerenveen en draai ik mee met het fulltime trainingsprogramma. Daarbij draai ik European Cups en Internationale trainingsstages.

NOC#NSF:
– Status Nationaal Talent

Sportverkiezingen
Eibergen, Rekken, Beltrum:
– 2015 Sporttalent van het jaar
– 2016 Sporttalent van het jaar
– 2018 Sportvrouw van het jaar

Ambassadeur van:
– Achterhoek Younited

Trainingsprogramma:

Maandagochtend:
Kracht- en techniektraining

Maandagavond: 
Randori training

 

Dinsdagavond:
Nationale training Papendal

Woensdagmiddag:
Kracht- en techniektraining

Donderdagavond:
Randori training

Vrijdagochtend:
Kracht- en techniektraining

Zaterdagochtend:
1 x per maand Sambo training in Rotterdam

* Krachttrainingen -> Thialf
* Randori trainingen -> Sportstad Heerenveen
* Techniektrainingen -> Sportstad Heerenveen

Tussen de trainingen door volg ik de HBO opleiding ‘Toegepaste Psychologie’ bij Hanzehogeschool in Groningen.

De MBO opleiding ‘Sport & Coaching’ bij het Johan Cruyff College in Groningen heb ik afgerond in 2021. Eveneens heb ik mijn diploma van Fitness B  hier behaald. 

Sambo

Enige tijd geleden ben ik gevraagd door mijn trainer om naast de judo, de nieuwe Olympische sport: ‘Sambo’ te gaan beoefenen. Sinds 2021 is dit een erkende Olympische sport geworden.🌍
Ik heb een 3 tal trainingen op de zaterdag meegetraind met de Sambo Bond Nederland in The Colosseum Gym in Utrecht en sinds kort trainen we hiervoor in  Rotterdam.
 
Ik vind Sambo een erg leuke vechtsport, waar ik ook voor mijn judosport veel leerzame technieken uit kan halen. Ook vind ik de sfeer tijdens de trainingen erg gemoedelijk, waardoor ik mij erg welkom voel!😊
Sambo is van origine een Russische vechtsport die valt te omschrijven als een Russische vorm van Judo. Dit is te vergelijken met de ‘oude’ judosport, waarbij je ook de benen mag pakken en verschillende soorten pakkingen zijn toegestaan. 🤼‍♀️
Met Sambo zijn er veel minder regels, waardoor je meer je eigen stijl kunt ontwikkelen en daardoor veel vrijer bent in je technieken. Ook vullen de Judo en Sambo trainingen elkaar goed aan. De judo technieken zijn bij de Sambo wedstrijden ook allemaal toe te passen (behalve verwurgingen), daarvoor in de plaats mag je dan wel weer beenklemmen maken bij de Sambo sport 😉